Vitaminer

Vitaminer är nödvändigt för för oss att få i oss, för kroppen ska fungera normalt. Det finns otroligt många olika vitaminer och alla av dem har olika syften. På det så är behovet givetvis väldigt varierande beroende på vem du är, om du tränar, är gravid etc.

Äter du ej en bra och varierad kost, så kan det vara en god idé att fylle på med vitaminer som kosttillskott. Vissa vitaminer tas dessutom upp bäst i samband med tex fett, så som vitamin A, D, E och K. Därför rekommenderar vi att man intar dem tillsammans med en måltid eller med omega-3.

Mineraler är även de viktiga för kroppens olika funktioner, men krävs oftast i mindre mängder.Magnesium, zink och koppar är tex några av de mest populära tillskotten bland mineraltillskotten hos folk som tränar för att bygga muskler. Samt är av stor vikt för flertalet processer i kroppen. Kalcium är en annan viktig mineral som tex bidrar till en normal benstomme och muskelkontraktion.

Det finns så klart väldigt många fler, som bidrar med allt i från att transportera syre till att helt enkelt agera som antioxidanter.

I denna kategori så finner du alla de nödvändigaste vitaminer- & mineralerna som kan tänkas behövas för att stöjda ditt välmående, återhämtning och muskelbygge.