Pre Workout (PWO)

Vad är egentligen en Pre-workout booster egentligen? PWO som man kort och gott brukar säga, är en produkt som är framtagen för de som helt enkelt vill ha lite extra tryck i musklerna, energi, resultat och/ eller extra motivation till att faktiskt släpa sig iväg på passet.

När det gäller att välja bästa PWO för sitt egna ändamål, så är det inte helt lätt. Då det är en djungel av olika PWOs i branschen idag och det kan vara svårt att veta vilken PWO man ska välja óch vad de olika ingredienserna gör.

Fördelen med att köpa PWO via B5sports är att vi endast tar in produkter av kvalité, vilket är anledningen till att vi är distributörer och nästan endast säljer produkter från vår tillverkare XXL nutrition. Då just kvalité är ledordet hos XXL Nutrition.

Det första man ska fråga sig innan man köper en PWO, är vilken effekt man faktiskt är ute efter?

– Vill man endast bli lite piggare och få mer fokus?
Då ska man titta efter PWO:s med mycket koffein i andra uppiggande ingredienser så som Taurin mfl (vilket de flesta PWO:s innehåller), eller så kanske lösningen är att endast köpa rena koffeinpiller (kostar 129kr för 250 tabletter á 250 mg hos oss) om man inte vill dricka massor av kaffe i stället dvs.

– Vill man öka sin uthållighet?
Då ska man titta efter en PWO med tex beta-alanin, vilket även är känd som den ingrediens som ger en liten stickande känsla i kroppen och för många är ett måste då de ska få den fysiska och indirekt den psykologiska indikationen på att något verkkligen händer i kroppen. Givetvis finns det fler ingredienser som ger uthållighet så som kreatin tex, men beta-alaninet är den mest kända ingrediensen för just uthållighet och speciellt för långdistansare. Även beta-alanin finns att köpa i ren form.

– Vill man ha mer pump?
Då är ingredienser så som AAKG samt tex L-arginin perfekta (som även finns att köpa i ren form om man vill), för att återigen inte tala om kreatin som dock oftast kräver att man tar PWO:n mer löpande i ca en vecka innan det ger ordentlig effekt.

– Vill man motverka mjölksyra?
Igen, det finns få ingredienser som motverkar mjölksyra så pass bra som just kreatin eller citrulline malate som också är bra för just det ändamålet.

Hittar man inte den exakta blandning av just det man vill ha eller anser att man får med ingredienser som man inte vill ha så kan man alltid köpa de flesta av dessa ingredienser i ren form och mix sin egna PWO.

Effekterna, ingredienserna liksom blandningarna av dessa ingredienser är många och det enklast är helt enkelt att gå in och läsa vad varje enskild produkt fokuserar på.