Ros

Skoterhelg i Ljusnedal

Hallå goingar!

Det var ett tag sedan sist, IGEN! Denna gång så beror det mycket på att vi har bytt vår server till hemsidan för att snabba upp hastigheten rejält på siten! Tyvärr så innebar det även att vi fick en massa strul i processen med flytten, och servern var mycket ostabil under en rätt så lång tid. Nu ska det dock vara helt fixat och vi kan äntligen börjar jobba med andra bitar, så som försäljningen i webbshoppen tex! 😀

Det som framför allt har stått ut i det senaste av mina aktiviteter är min skotertripp med farsan till fjällen! Vilket var bland det absolut roligaste jag har gjort på väldigt länge!

Sedan några år tillbaks så har vi skapat en tradition av att alltid ge varandra en upplevelse i gåva, där det oftast handlar om att köra något med en kraftfull motor eller något som involverar adrenalin iaf! Det har blivit vår far och son grej, och jag är så otroligt tacksam för att vi har den grejen tillsammans då det verkligen knyter oss närmare varenda gång! :)

Vi spenderade 3 nätter i Ljusnedal på ett hotell som heter Gyllenebocken, och hade en varsin ny eller max 1-2 år gamla skoter att leka fritt med i 2 dagar! Så hela helgen var kantad av adrenalin varvat med min fars dåliga humor!:P

Litet klipp från några av de få videos som vi lyckades ta utan att farsan av misstag råkade trycka på stopp, tappa telefonen i snön eller lyckades ha en fet tumme eller ett finger precis framför kameralinsen! haha Det krävdes en hel del tålamod men till slut så lyckades jag utbilda honom i hur man håller i en Iphone samtidigt som man spelar in utan att sabba hela inspelningen! hehe

Tack och lov så fastnade inte hans eviga ordvitsar på filmen iaf! 😛

Vi testade 2 olika varianter av skotrar under de 2 dagarna som vi körde. Båda skotrar var från Artic och om de inte var året modell så var de nära på åtminstone, och jag vet att andra dagen så var det årets motor som satt i skotern iaf. Första dagen så körde jag en M 8000 HCR (High Climb Racer) som är gjord för ökning i djupsnö och den andra dagen en ZR 8000 RR, som är en ”vanlig” ledskoter, och skillnaderna mellan dessa var total!

M 8000 HCR

HCR:en var extremt mycket styvare och har en mycket längre matta med högre kammar så att man ska kunna köra i just djupsnö utan att gräva ner sig lika lätt. Förutom det så var styra höjt rätt mycket så den egentligen körpositionen med den skotern är just stående, då det var rätt tungjobbat när man satt och hade styret i höjd med hakan! 😛

Det som var det absolut mest positiva med den här skotern var att skidorna lätt lyfte hela tiden, man enkelt kunde bunkra (dvs köra på enskida medan man lutar sig ut på skotern) och hopp och lek rent allmänt var så extremt mycket roligt! Den var däremot lite för styv och hård för att man skulle kunna köra as fort på leden, även om jag så klart gjorde mitt bästa! ;P Så vill min köra fort på led eller sitta skönt är inte den här ett alternativ!

Trots det så var den min absoluta favorit av de 2!!  5 av 5 Rosor Ros

IMG_7541

ZR 8000 RR

Ledskotern däremot svalde precis alla gubb och småhopp, oavsett hur mycket man än gasade och försökte så gick det liksom inte att få den att lyfta helt! Vilket gjorde den helt sjukt snabb på leden och man kände sig som ett fullblodsproffs när man körde den (trots att det va 10 år sedan jag en titta på en skoter), men den var samtidigt också lite tråkigare än HCR:en. Så är målet att ha en skoter som är som skjuten ur en kanon på leden, samtidigt som man har bra komfort så är det här precis rätt alternativ!

Giiivetvis så gick det att leka extremt mycket även med den här skotern, men det var inte riktigt lika roligt som med HCR:en!

Betyget blir dock 5 av 5 RosorRos   även på denna, då syftet egentligen är det som styr helt!

IMG_7583

 

Lite bilder från helgen:

IMG_7518 IMG_7174 IMG_7547 IMG_7541

 IMG_7186

Så här glad är man när man stannat för den första koppen kaffe och fått känna på monstrena några timmar:D

 IMG_7573

Och så här kan man se ut när man förtjänat namnet ”trädslaktarn” som farsan numer är känd som! hehe

 IMG_7570

Min och farsans obligatoriska ”handshake” när vi kör något av våra adrenalinsaktiviteter

IMG_7171 IMG_7590

På kvällarna så mös vi här med en konjak (eller 2) och en bärtz, medan vi hade lite kvalitetssnack om livet. 😀

Helgen som var en Jul och födelsedagsgåva till mig, kostade farsan en hel del men värdet på hela resan slog summan som det kostade fler tusen gånger om! Så jag kan rekommendera det till… ALLA 😀

 

Pär Nilsson

Pär Nilsson

VD / Partner at B5sports
I am the new CEO and partner for the company B5sports AB.

We are the sole distributor of the XXL nutrition productserie in the Nordics.
Pär Nilsson
Pär Nilsson

About Pär Nilsson

I am the new CEO and partner for the company B5sports AB. We are the sole distributor of the XXL nutrition productserie in the Nordics.

4 thoughts on “Skoterhelg i Ljusnedal

    1. Det har vart så extremt mycket med mina 3 företag att jag faktiskt inte haft tid/ ork att skriva något.

      Det kommer en enkel uppdatering om dagen träningspass nu, men det kan dröja ett litet innan uppdatering ”om oss” kommer. Stressen har gjort sitt så vi / jag försöker prioritera livet och företagen just nu.

Kommentera